Drojdie Uvaferm 228

  • 11.00 RON
  • Cod produs: UVAFERM228
  • Disponibilitate: in stoc

Drojdie selecționată cu intensitate aromatică ridicată capabilă de fermentație la temperaturi scăzute ( 7°C), recomandată la fermentarea vinurilor albe aromate și a decocturilor de fructe ( vișine, mere, pere, gutui și struguri). Dozare: - În condiții normale de fermentație:                           &nbs...

Drojdie selecționată cu intensitate aromatică ridicată capabilă de fermentație la temperaturi scăzute ( 7°C), recomandată la fermentarea vinurilor albe aromate și a decocturilor de fructe ( vișine, mere, pere, gutui și struguri).

Dozare:
- În condiții normale de fermentație:                                   20 g/hl
- În cazul strugurilor/fructelor afectate de mucegaiuri:  30-40 g/hl
- În cazul repornirii fermentației alcoolice:                          50 g/hl.

Mod de folosire (este obligatorie utilizarea unui termometru și a unui ceas!):
      Pregătirea maialei pentru inoculare: conținutul plicului de 20 g se omogenizează în proporție de 1:10 ( 2 dl) în apă călduță la temperatura de 35-40°C și se lasă în repaus 15 minute. Se amestecă de câteva ori. Pentru a păstra temperatura constantă, vasul cu cei 2 dl de suspensie se poate pune într-o baie de apă la temperatura de 35-40°C. După 15 minute suspensia se adaugă în mustul/decoctul de fermentat omogenizând bine.
      Dacă între temperatura mustului de inoculat și temperatura maialei există o diferență mai mare de 10°C, levurile trebuie aclimatizate. Astfel, se adaugă din mustul/decoctul de fermentat în maia până diferența de temperatură se reduce sub 10°C. Se lasă iar în repaus 15 minute. Dacă este nevoie, operația se repetă. Este recomandat ca la inoculare diferența de temperatura dintre maia și mustul/decoctul de inoculat să nu fie mai mare de 4°C.

Stocare si valabilitate:
Se recomandă stocarea în locuri uscate și răcoroase ( 5-15°C). Valabilitate: 3 ani de la data fabricației ( vezi ambalaj). Produsele desfăcute nu trebuie păstrate de la un sezon la altul.

Protocol recomandat de fermentație:
-          Enzime pectolitice:                             Lallzyme HC           1-3 g/100 kg
-          Antioxidanți:                                      Optimum White         30 g/hl
-          Activator de fermentație:                    Uvavital               20-40 g/hl
-          Levuri selecționate:                            Uvaferm 228             20 g/hl
-          Decocturi de fructe:                            Foamsol                 5-10 g/hl
-          Enzime cu activitate de β-glucozidază   Lallzyme β              5 g/hl.

Marci comercializate

BCS
Felco
Grifo
Hecht
STIGA
Stihl
Stocker
Truper
Viking